Damklockor

Damklockor har blivit lika mycket en modeförklaring som en funktionell nödvändighet. De dagar då man höll koll på tiden med bräckliga fickur är sedan länge förbi. Idag har klockor för kvinnor utvecklats avsevärt och erbjuder en oändlig ström av avancerade mekaniska alternativ och stilistiska designer, som garanterat tillfredsställer även de mest distinkta preferenser. Se vårt fina urval och hitta din damklocka idag.

Läs mer

Sida

We found 879 products

Sida

We found 879 products

Så väljer du den perfekta damklockan för din stil

Det är ingen hemlighet att den rätta damklockan kan fullända vilken outfit som helst. Men med så många olika stilar, märken och prisklasser att välja mellan, kan det vara svårt att hitta just den klockan som passar dig och din stil.

Vi har ett stort urval från många av de ledande märkena. Det gäller allt från exklusiva och klockor från kvalitetsmärken som Certina och Tissot till det senaste modet från kända märken som Daniel Wellington och Skagen.

Om du föredrar mer sportiga damklockor kan Festina vara ett bra val. De senaste åren har märket Jaguar också blivit populärt.

Här är några saker du bör överväga när du shoppar efter din perfekta damklocka:

  • Stil: Vill du ha en klassisk, elegant klocka, eller föredrar du en sportig, avslappnad look?
  • Material: Vill du ha en klocka i stål, läder eller plast?
  • Funktioner: Föredrar du klockor med många olika funktioner, eller är en enkel tid/datum-klocka tillräcklig?
  • Pris: Hur mycket är du villig att spendera på en klocka?

När du har övervägt dessa saker kan du börja leta efter den damklocka som passar perfekt för dig. Och kom ihåg, det är inte alltid den dyraste klockan som är den bästa - det viktigaste är att det är en klocka du vill bära och känner dig bekväm med.

Vad är damklockor?

En damklocka är en klocka som är speciellt designad för kvinnor. De flesta damklockor är små och eleganta, och de flesta har inte så många funktioner som en vanlig herrklocka.

Detta betyder dock inte att damklockor inte kan ha massor av stil och personlighet - det finns ett otal vackra damklockor på marknaden som passar varje smak.

Det finns många saker du bör överväga när du köper en damklocka. Först bör du överväga vilket material klockarmbandet ska vara gjort av.

De flesta damklockor har ett läderband, men det finns också många andra material att välja mellan, såsom stål eller plast. Du bör också överväga vilken färg klockarmbandet ska ha.

Om du vill ha en mer diskret klocka kan du välja ett svart eller brunt band. Om du å andra sidan vill ha en klocka som sticker ut, kan du välja ett färgat band eller en klocka med ett mönstrat band.

När du har valt bandet, bör du överväga vilken typ av urverk du önskar. De flesta damklockor har en analog mekanism, men det finns också många digitala damklockor på marknaden.

Du bör också överväga vilken storlek urverket ska ha. De flesta damklockor har ett mellanstort eller litet urverk, men det finns också många stora damklockor på marknaden.

Det är också en bra idé att överväga vilka funktioner din klocka ska ha. De flesta damklockor har en datum- och tidsvisning, men det finns också många andra funktioner, såsom en alarm eller en stoppur.

När du har övervägt alla dessa saker kan du börja titta närmare på de olika damklockorna på marknaden.

Är damklockor dyra?

Det beror på vilken damklocka du tittar på. En enkel damklocka kan fås till ett mycket överkomligt pris, medan en mer lyxig damklocka kommer att kosta lite mer.

Om du letar efter en damklocka som är särskilt vacker och unik, kan du förvänta dig att betala lite mer för den.

De flesta klockor är tillverkade av material som stål eller titan, så generellt är damklockor inte så dyra som exklusiva smycken. Du hittar exempelvis inte många klockor som är tillverkade i guld om du inte är ute efter de allra mest exklusiva märkena.

Det är också en bra idé att överväga hur ofta du planerar att använda din klocka. Om du bara planerar att använda den ibland, kan det vara en idé att köpa en enklare och mer överkomlig damklocka.

Om du däremot planerar att använda den varje dag, kan det vara en idé att köpa en mer lyxig damklocka som kommer att hålla i många år.

Modernt och praktiskt för kvinnor

Önskar du damklockor som både är praktiska och moderna, eller går du mer efter en klassisk armbandsklocka? I det första fallet kan du leta efter en damklocka med band i sprudlande rosa, lila eller vit.

Let efter klockor med en urtavla som är dekorerad med diamanter eller stora snygga siffror i en extravagant stil med silver eller guldtonade band av rostfritt stål som framhäver klockans subtila nyanser.

I den klassiska avdelningen kan en klocka med silverutseende och svart urtavla vara den bästa lösningen. Märken som Seiko, Skagen och Daniel Wellington är starka inom vackra damklockor som inte är alltför färgglada. I den dyrare avdelningen kan du hitta klockor för damer från Tissot eller Certina.

Modevärlden och damklockornas värld kolliderar ofta, och du kommer ofta att kunna hitta en klocka för vilken stil som helst du önskar. Om du inte är säker på vilken damklocka du ska välja, försök att ta hänsyn till din garderob. Oavsett om du eftersträvar den tidlösa elegansen som visas av lyxklockor eller föredrar att ha det senaste moderna utseendet, är det viktigaste ingrediensen i att se stilig ut ditt självförtroende. Därför är det viktigt att bära din klocka med stolthet.

Damklocka för den sportiga

För den sportiga damen är en sportklocka ett utmärkt sätt att hålla koll på tiden och hålla reda på personliga rekord. Det kan vara en utmärkt idé att leta efter en klocka som också kan fungera som en timer eller ett stoppur. Om du vill simma med klockan är det nödvändigt att hitta en vattentät klocka. 

Om du däremot vill springa med din klocka, även om det regnar kraftigt, leta då efter en vattenavvisande klocka. Distinktionen är inte oviktig, eftersom en vattenavvisande klocka inte tål att sänkas ner i vatten, medan en vattentät klocka kan överleva ett djup på 50 till 150 meter. För att se till att klockan sitter på plats, prova att leta efter en klocka med stretchbara gummiband.

Stiliga analogklockor för den moderna damen

Analog damklockor gör det enkelt att se exakt vad klockan är med index som visar allt ner till sekunder. Damklockor av denna typ är designade på ett elegant sätt som ger klockan ett rikt dekorerat och graciöst utseende. Man kan till exempel välja ett Daniel Wellington damur. Dessa klockor finns i ett stort antal modeller i silver eller roséguld med en svart eller vit urtavla. Det finns därför mycket att välja mellan.

Även om mobiltelefoner och datorer båda har en klockfunktion, finns det något som armbandsur har som de inte har: de är alltid till hands. På detta sätt kan de fungera som ett vackert, men ändå funktionellt smycke.

Från de noggrant detaljerade armbandsuren för kvinnor, som är prydda med strålande diamanter till de dynamiska sportklockorna och de mer praktiska damklockorna av rostfritt stål. Vi har billiga damklockor för dig som kommer att komplettera en vilken kvinnas livsstil som helst.

Henrik Ørsnes för en utsökt samling av olika och noggrant designade modeller från de moderna märkena i olika stilar och till bra billiga priser.

Om din nya damklocka ska vara billig kan du hålla ögonen på etiketten erbjudande, som indikerar att klockan är nedsatt i pris. Dessutom har vi också damklockor i vår rea, där du hittar ännu fler billiga klockor för kvinnor.